Yummy in my tummy - best OATMEALS

(for English scroll down)

Pyszności - OWSIANKA
Uwielbiam owsiankę! Mój synek również dlatego chciałam się z Wami podzielić naszymi ulubionymi przepisami:
I love oatmeal's, my baby bodoes to! That is why I would love to share with you my favorite recipes:

1. Czekoladowa owsianka z masłem orzechowym / chocolate oatmeal with peanut butter




Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka masła orzechowego, łyżka kakao, łyżka syropu klonowego (lub innego słodzidła)
Wykonanie: Rozpuść masło, kakao i syrop w mleku, dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu aż płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon peanut butter, 1 spoon cacao powder, 1 spoon maple syrup (or other sweeter)
Directions: Combine butter, cocoa powder and maple syrup in milk, add oats and cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!

2. Podwójnie kokosowa owsianka / Double coconut oatmeal

Składniki: 200ml mleka kokosowego, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie: Wymieszaj mleko z wiórkami i płatkami owsianymi, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml coconut milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon coconut shrims
Directions: Combine milk, oats and coconut shrims. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!

3. Klasyczna owsianka z owocami / Traditional oatmeal with fresh fruits

Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka syropu klonowego ulubione owoce, orzechy i pestki
Wykonanie: Wymieszaj mleko, płatki i syrop. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Przełóż do miseczki, dodaj orzechy i pestki a górę udekoruj owocami. Smacznego!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon maple syrup (or other sweeter), nuts, seeds and fruits of your choice
Directions: Combine milk, oats and maple syrup. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Add nuts and seeds, top with your favorite fruits. Taste best when it's cold!

Don't forget to follow us on Instagram and Facebook
https://www.instagram.com/stworki.inc/
http://www.fb.com/IzaTworek

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz