Uwielbiam owsiankę! Mój synek również dlatego chciałam się z Wami podzielić naszymi ulubionymi przepisami:
I love oatmeal's, my baby bodoes to! That is why I would love to share with you my favorite recipes:
1. Czekoladowa owsianka z masłem orzechowym / chocolate oatmeal with peanut butter

Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka masła orzechowego, łyżka kakao, łyżka syropu klonowego (lub innego słodzidła)
Wykonanie: Rozpuść masło, kakao i syrop w mleku, dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu aż płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon peanut butter, 1 spoon cacao powder, 1 spoon maple syrup (or other sweeter)
Directions: Combine butter, cocoa powder and maple syrup in milk, add oats and cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!
2. Podwójnie kokosowa owsianka / Double coconut oatmeal
Składniki: 200ml mleka kokosowego, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie: Wymieszaj mleko z wiórkami i płatkami owsianymi, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml coconut milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon coconut shrims
Directions: Combine milk, oats and coconut shrims. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!
3. Klasyczna owsianka z owocami / Traditional oatmeal with fresh fruits
Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka syropu klonowego ulubione owoce, orzechy i pestki
Wykonanie: Wymieszaj mleko, płatki i syrop. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Przełóż do miseczki, dodaj orzechy i pestki a górę udekoruj owocami. Smacznego!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon maple syrup (or other sweeter), nuts, seeds and fruits of your choice
Directions: Combine milk, oats and maple syrup. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Add nuts and seeds, top with your favorite fruits. Taste best when it's cold!
I love oatmeal's, my baby bodoes to! That is why I would love to share with you my favorite recipes:
1. Czekoladowa owsianka z masłem orzechowym / chocolate oatmeal with peanut butter

Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka masła orzechowego, łyżka kakao, łyżka syropu klonowego (lub innego słodzidła)
Wykonanie: Rozpuść masło, kakao i syrop w mleku, dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu aż płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon peanut butter, 1 spoon cacao powder, 1 spoon maple syrup (or other sweeter)
Directions: Combine butter, cocoa powder and maple syrup in milk, add oats and cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!
2. Podwójnie kokosowa owsianka / Double coconut oatmeal
Składniki: 200ml mleka kokosowego, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie: Wymieszaj mleko z wiórkami i płatkami owsianymi, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients: 200 ml coconut milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon coconut shrims
Directions: Combine milk, oats and coconut shrims. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Eat cold or warm!
3. Klasyczna owsianka z owocami / Traditional oatmeal with fresh fruits
Składniki: 200ml mleka, 5 łyżek płatków owsianych, łyżka syropu klonowego ulubione owoce, orzechy i pestki
Wykonanie: Wymieszaj mleko, płatki i syrop. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę. Przełóż do miseczki, dodaj orzechy i pestki a górę udekoruj owocami. Smacznego!
Ingredients: 200 ml milk, 5 tablespoons oats, 1 spoon maple syrup (or other sweeter), nuts, seeds and fruits of your choice
Directions: Combine milk, oats and maple syrup. Cook slowly for about 5 minutes. For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water. Add nuts and seeds, top with your favorite fruits. Taste best when it's cold!
https://www.instagram.com/stworki.inc/
http://www.fb.com/IzaTworek


Brak komentarzy :
Prześlij komentarz